2008. szeptember 19., péntek

Csokik: Kinder



A Kinder:


A Kinder is nagyon finom termékkel csábít már a kezdetektől fogva. Ha Kinder, mindig a klasszikus és jó öreg Kinder Tojásra gondolok (avagy Kindertojás). Nagyon vékony csokiban rejtőzik egy bónusz meglepetés, és hatalmas élmény Kinder-t kapni (legalábbis régen az volt, de nekem az életérzés megmaradt). A kétrétegű papírvékony csoki nagy durranás volt, barna és fehér csokija isteni finomra sikeredett, és mivel hamar elfogyott (érezni is alig lehetett), kárpótolt érte a kis műanyagtojásba zárt meglepi. Valamilyen játékfigura, vagy éppen a klasszikus, "rakd össze magad" játék, de a trükk nálam nem vált be: emlékszem, nem feledtette velem, hogy ez a csoki tényleg túlzás nélkül iszonyú kevés és az elégséges közelében sincs....
Azóta létezik Kinder Joy is. Ez egy műanyag tojás. Egyik felében "Kinder-krém" ágyban lapuló két szánalmasan apró "Kindergolyó", a másik felében a meglepi játék. Ehhez még egy fura műanyag kanálszerűség is jár. Igen nehezen találtam ki, hogy melyik felével egyek.... A Kinder Joy nem rossz, de igazából nagyon fura számomra. Amikor először megláttam, nagyon megijedtem, hogy akkor most a Kindertojásnak vége (lesz)? Vagy mi van??? Azóta se békéltem meg ezzel a termékkel, mert ha választani lehet, határozottan a klasszikus Kinder Tojásra szavazok, fűggetlenül attól, hogy szánalmasan kevés csokival lát el.... Mégiscsak az volt az első Kinder-élményem.... És más Kinder nem is volt. Később lett Kinder csokoládé, aminek a mennyiségét szintén nem viszik túlzásba (hőbörgésem oka talán elsősorban az, hogy - mindig is drága volt - de a mennyiséghez képest valóban túlzás az ellenérték, amit elvesznek (persze az eset nem egyedi).... De hát ez van.... A Kinder csokoládé, Kinder csokirudacskákból áll, és engem a Milky Way-re emlékeztet egy hangyányit az íze. Talán a tejkrém miatt, és hogy mindkettő nagyon édes, a fehércsoki stb... hasonló ízvilágot adnak legalábbis ízlelőbimbóim így érzékelik.... Mégis mindkettő egyedi, de valahogy nehéz megállapítani a jellemző külömbséget, ha keveset eszek belőle (és bizony esély sincs rá, hogy növeljék a mennyiséget, de közben az ára se legyen "egy komplett családi házé"....)
A Kinder-nek is elképeztő sok terméke van, válogathatunk az újabb és egyre különlegesebb egyedi Kinder csokik közül, a választék szélesedik, az ötletek egyre vadabbak, a minőség viszonylag a régi és megszokott, az ár emelkedik, a mennyiséget nem viszik túlzásba. Amikor először kaptam Kinder Tojást, rossz tréfának vettem a csokit (mármint a mennyiséget, és hogy nincs több csoki, ennyi volt, kivégeztem szempillantás alatt....) Aztán megszoktam. Jó időbe telt elfogani, hogy ha KinderTojást kapok vagy veszek, az egy életérzés, és élmény (de semmiképp se csokievészet, és ha csokit akarok enni, akkor venni kell táblásat vagy szelet-csokit a Kinder mellé, mivel itt alapvetően nem a csokiért vesszük a Tojást.)
A Kinder szeletes csokijai szintén mennyeiek, a Kinder Bueno (legyen fehér csokis vagy a sima), Happy Hippo, Country, bonbonok, vagy hűtést igénylő csodák: nagy kedvencem a Maxi King, de a sima tejszelet, pingui, vagy Paradiso is nagyon ízlik és bármikor szívesen eszek. A Kinder tehát szintén egy élmény (ínyenceknek való, nem nekem :-) ....), kegyetlen finom, és nem tudok olyan Kinder-termékről, ami eddig ne ízlett volna....
Íme néhány Kinder termék, csak említésképpen:

A klasszikus Kender Tojás vagy Kindertojás (mamár Kinder meglepetésnek hívják, avagy Kinder Surprise):



Kinder Joy (a "műanyag tojásos" változat):



A klasszikus Kinder csokoládé (csokirudacskák, amiket ha elkezdesz enni, nem lehet abbahagyni. Többeket csak az a tény állít le, ha elfogy....):



Kinder Bueno ("sima" és fehér csokis változatban):



Kinder Bueno Eggs (Apró "Buenotojások"):



Kinder Happy Hippo töltött "ostyavarázslat":



Kinder bonbon:



Kinder "hűtött" finomságok (Kinder Maxi King - a kedvencem, az ára is magasabb, így többségében csak szemezek vele - Kinder Pingui, a "sima" Tejszelet, Paradiso):



Kinder Delice piskótaszelet, Kinder Country:



Kinder Óriásmeglepetés:



Kinder egyveleg:




További infok a Kinder-ről:

http://en.wikipedia.org/wiki/Kinder_Chocolate

http://en.wikipedia.org/wiki/Kinder_Bueno

http://en.wikipedia.org/wiki/Kinder_Surprise

http://www.kindersurprise.com/

http://www.kindermeglepetes.hu/

http://kindertojas.lap.hu/


http://ferrero.hu/

Nincsenek megjegyzések: